Malatya’da Depremin Psikolojik ve Sosyolojik Etkileri: Yeniden İnşa Süreci

featured

Malatya’da Depremin Psikolojik ve Sosyolojik Yaraları Sarılıyor

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin yarattığı psikolojik ve sosyolojik etkiler, sosyal etkinliklerin yaygınlaştırılması ile onarılmaya çalışılıyor. “Gücün Ritmi Asrın Sesi” projesi, Malatya’da 14-29 yaş arası bireylerin depremin olumsuz izlerini silmelerine yardımcı olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Türk İşaret Dili Eğitmeni Emine Yaşar tarafından Efsane Spor Kulübü işbirliği ile hazırlanan “Gücün Ritmi Asrın Sesi” projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanarak faaliyetlerine başladı. Battalgazi Belediyesi tarafından gençlerin hizmetine sunulmak üzere Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi’nde uygulamaya konulan projenin açılışı, Nisan ayı içerisinde büyük bir katılımla gerçekleşti. Açılış törenine, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Ayhan, AK Parti MKYK Üyesi Muhammed Sinan Özhüsrev, Malatya Milli Parklar Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Yazlak, Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi Müdürü Ali Batar, Efsane Spor Kulübü yöneticileri, eğitmenler, proje paydaşları ve çok sayıda genç katıldı.

Projenin danışmanlığını Cumali Aydoğan, Proje Koordinatörlüğünü Emine Yaşar, Proje Asistanlığını ise Muhammed Kılınç üstlenmiş durumda. 14-29 yaş arası genç bireyler, gerçekleştirilecek olan tüm etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanacak. Proje çerçevesinde, nefes terapisi, müzik, savunma sanatları, tırmanış gibi eğitimlerin yanı sıra, gençlerin taleplerine yönelik çeşitli aktiviteler de yer alacak. Tüm bu etkinlikler, uzman eğitmenler, aile danışmanları, yaşam koçları, psikologlar, sosyologlar ve manevi danışmanlar tarafından desteklenecek.

Proje Koordinatörü Emine Yaşar, projenin Malatya’da bulunan 14-29 yaş arası gençler için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Proje sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eden Yaşar, şunları söyledi: “Malatya’mızda afetten etkilenen 14-29 yaş arası tüm gençlerimizin sosyal ve psikolojik yönden desteklenmesi, projede önceliklerimiz arasında yer alıyor. Gençlerimizin sosyal hayata yeniden katılımlarını sağlamak, onların daha güçlü, daha özgüvenli, daha bilinçli ve daha umutlu bireyler haline gelmelerini desteklemek, bu süreçte ise gençlerimizde oluşan korku, güvensizlik, kaygı bozukluğu, sosyal ve kültürel travmaların etkilerini azaltmak için sosyolog, psikolog, yaşam koçu, manevi danışmanlar ve alanında uzman eğitmenler ile eğitim ve seminerler düzenleyeceğiz.”

Yaşar, ayrıca proje kapsamında 10 ay süreyle alanında uzman eğitimciler tarafından kahkaha ve nefes atölyesi, ritim ve müzik atölyesi, savunma sanatları atölyesi, tırmanış sporları atölyesi gibi etkinliklerin gerçekleştirileceğini belirtti. Bunun yanı sıra gezi programları, yemek ve çay sohbetleri, sinema günleri ve birçok sosyal etkinlik düzenleneceğini de ekledi.

Emine Yaşar, 6 Şubat depremlerinin gençler üzerinde hala olumsuz etkileri olduğunu ve bu olumsuz etkileri aşmak için birlikte mücadele ettiklerini vurgulayarak, tüm gençleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi’ne davet etti.

İHA

0
vay_be_
Vay Be!
0
el_z_l_ya_yak_r_
Elâzığlı'ya yakışır!
0
olacak_i_de_il_
Olacak iş değil!
0
_ok_z_ld_m
Çok üzüldüm
0
bunu_da_g_rd_k_
Bunu da gördük!
0
e_bu_da_oldu_ya_
E bu da oldu ya!
Malatya’da Depremin Psikolojik ve Sosyolojik Etkileri: Yeniden İnşa Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Elazığ ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

NOT: ✅ Oturumu açık tut kısmını aktif hale getirin.

🔔 Mobil Uygulamayı İndir ve Yorum Yap 🌟