Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ozon Tedavisi Uygulaması Başladı
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık hizmetleri alanında önemli bir yeniliğe imza attı. Hastane bünyesinde kurulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi, ilk kez ozon tedavisi uygulamasını hayata geçirdi.
GETAT Merkezi’nin sorumlu hekimi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Feyzi Doğru, bu yeni uygulama hakkında detaylı bilgiler verdi. Dr. Doğru, “GETAT Merkezi’nde Sağlık Bakanlığımızın onayladığı çerçevede dokuz farklı alanda hizmet veriyoruz. Son olarak, ozon tedavisini de envanterimize dahil ederek hastalarımıza sunmaya başladık. Artık hastalarımız bu özel tedavi yönteminden yararlanabilecekler” ifadelerini kullandı.
Ozon tedavisinin nasıl uygulandığına dair bilgiler veren Dr. Doğru, “Tıbbi oksijen, ozon jeneratörleri aracılığıyla ozon gazına dönüştürülüyor. Bu ozon, farklı dozlar ve uygulama yollarıyla vücuda enjekte ediliyor. En sık tercih edilen yöntemlerden biri olan major otohemoterapi uygulamasında, hastadan alınan kan ozonla birleştirilerek tekrar kişiye veriliyor. Bunun yanı sıra, ozon gazı kas içine, cilt yüzeyine veya kulak içine enjekte edilerek de uygulanabiliyor” dedi.
Ozon tedavisinin geniş bir yelpazede kullanım alanına sahip olduğunu vurgulayan Dr. Doğru, “Bu tedavi yöntemi, kronik yaralardan şeker hastalığına, metabolik rahatsızlıklardan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar pek çok alanda etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle bağışıklık sistemini destekleyici etkisi sayesinde, bazı uzmanlar tarafından ‘gençlik aşısı’ olarak da değerlendirilmektedir” şeklinde konuştu.
İHA