Gaziantep’te Turist Yoğunluğu Sıcaklara Rağmen Devam Ediyor
Termometrelerin 40-45 dereceleri göstermeye başladığı Gaziantep’te, bunaltıcı sıcağa rağmen yaşanan turist yoğunluğu, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin yüzlerini güldürüyor. Türkiye’nin ilk gastronomi kenti olarak tanınan Gaziantep, tarihi mirası ve eşsiz yöresel lezzetleriyle öne çıkmaya devam ediyor. Yıl boyunca milyonlarca turist ağırlayan bu şehir, aşırı sıcaklara rağmen yoğun ilgi görüyor.
UNESCO’nun gastronomi dalında “fark oluşturan şehirler” ağına dahil olan Gaziantep, dünyaca ünlü Çingene Kızı mozaiğinin yer aldığı Zeugma Mozaik Müzesi, Rumkale, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı ve kale çevresi gibi pek çok tarihi ve turistik alana ev sahipliği yapıyor. Sıcak havalara rağmen, bu yerler turistlerin akınına uğramaya devam ediyor.
Kente gelen yerli ve yabancı turistler, tarihi hanları, camileri ve çarşıları ziyaret etmenin yanı sıra, yöresel ürünler ile bakır eşyaların satıldığı Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Pazarı’ndan alışveriş yaparak, çarşılarda bol bol fotoğraf çekiyorlar.
Yerli Turistlerin Gaziantep Yorumları
İstanbul’dan Gaziantep’e gelen Nuray Elçi, “Arkadaşım 4 senedir beni Gaziantep’e davet ediyordu, bu sene kısmet oldu ve geldim. Keşke 4 yıl önce Gaziantep’e gelseydim. Gaziantep’i bol bol geziyoruz. Yemekleri çok güzel. Çok sıcak olmasına rağmen yine de keyif alarak vakit geçiriyoruz. Bakırcılar Çarşısı’nı geziyoruz ve alışverişimizi yapıp gideceğiz. Hava çok sıcak olmasına rağmen Gaziantep, gezilmesi ve görülmesi gereken bir şehir.” dedi.
Ankara’dan gelen Mehmet Kalay ise, “Hava sıcak olmasına rağmen Gaziantep’i gezmeyi tercih ettik. Farklı kültürler ve insanlar olmasına rağmen Gaziantep çok güzel, çok hoşumuza gidiyor. Gaziantep turistik açıdan da çok mükemmel ve herkese burayı tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.
Mardin’den gelen Metin Kavak, “Gaziantep tarihi, yapıları, gastronomideki ünü ve kültür turizmi sayesinde gözde şehirlerden biri. Gaziantep’in kendine özel bir hikayesi var. Tarihiyle, kültürüyle, çarşılarıyla çok güzel. Bakırcılar Çarşısı’nı gezdik, cıvıl cıvıldı. Mardin’in kendine göre, Gaziantep’in kendine göre özgün bir kültürü var. Gaziantep’in mutfağı tartışılmaz. Tarihi hanları, çarşıları ve özellikle Bakırcılar Çarşısı, kendi kültürel dokusuyla Türkiye’nin bu anlamda mihenk noktasıdır.” ifadelerini kullandı.
Yorumlar kapalı.