Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde Prematüre Retinopatisi (ROP) teşhisi konulan ve tedavi için Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Elay bebek, burada uygulanan göz içi enjeksiyon tedavisiyle sağlığına kavuştu.
31 Haftalıkken Doğan Bebek, ROP Teşhisiyle Sevk Edildi
Elazığ’da rahatsızlanan anne Çiğdem Kılınç Tuncer, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde erken doğum yaparak prematüre bir bebek dünyaya getirdi. Elay adı verilen bebeğe, doğum sonrası yapılan tetkiklerde Prematüre Retinopatisi teşhisi konuldu. Bunun üzerine ileri tedavi için Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen bebek, burada uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen göz içi enjeksiyon tedavisiyle sağlığına kavuştu.
Prematüre Retinopatisi Nedir?
Prematüre doğumla dünyaya gelen bebekler, organlarının yeterince gelişmemesi nedeniyle çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyor. Bunlar arasında yer alan Prematüre Retinopatisi, göz damarlarının gelişimindeki yetersizlik nedeniyle tedavi edilmediğinde kalıcı görme kaybına neden olabiliyor.
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, ROP taramalarının yenidoğan bebekler için hayati önem taşıdığını belirtti. Başhekim Sarıkaya, “Merkezimizde bu hastalığın teşhis ve tedavisini başarıyla uyguluyoruz. Sadece çevre illere değil, daha uzak bölgelere de hizmet sunarak bölgenin sağlık üssü olma yolunda ilerliyoruz” dedi.
“Tedavi Edilmezse Körlüğe Yol Açabilir”
Yenidoğan Uzmanı Dr. Mahmut Çelik, Prematüre Retinopatisi’nin erken teşhis ve tedavi edilmediği durumlarda ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Dr. Çelik, “Elay bebek bize evre 3 aşamasında geldi. Göz içi enjeksiyon tedavisiyle damarlanmayı azaltarak bebeğimizin görme sağlığını koruduk” ifadelerini kullandı.
Elazığ ile ilgili son dakika haberleri ve en güncel gelişmeler için mobil uygulamamızdan anlık olarak takip edebilirsiniz.